Välkommen till Nya Stjärnan

Senast uppdaterad fredag, 13 augusti 2021 Skriven av Super User

Kinesiska skolan Nya Stjärnan i Stockholm är en ideell förening skapad av kineser bosatta i Sveriges huvudstad, i syfte att bedriva undervisning i kinesiska under veckosluten. Målet med verksamheten är att ge barn till utlandskineser och kinesiska utbytesstudenter, samt intresserade svenskar, möjlighet att studera det kinesiska språket samt öka sina kunskaper om kinesisk kultur.

Riktlinjer för undervisningen är Konfucius tankar om studieglädje samt västerländsk inspirerande och engagerande pedagogik. Undervisningen ska vara vetenskaplig, demokratisk, öppen och hålla hög kvalitet. Genom att kombinera det främsta ur kinesisk och svensk pedagogisk tradition vill vi ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för sina studier.

Skolan bedriver undervisning i rikskinesiska (mandarin) och ger intresserade elever möjlighet att prova på typiska kinesiska kulturformer som kalligrafi, måleri, idrottsaktiviteter och annat.

Skolans lärare är högskoleutbildade, har utmärkta kunskaper i rikskinesiska, god kännedom om kinesisk kultur och lång pedagogisk erfarenhet. Lärare och föräldrar ska tillsammans engagerat, kärleksfullt och tålmodigt delta i och stödja undervisningen samt skolans administrativa arbete.

 

För mer information, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träffar: 32662

Kontakta oss

E-post: info@kkfs.se

Adress: Gärdesskolan, Banérgatan 56, 11553 Stockholm

Bil: Kör till Valhallavägen 175, gratis parkering på lördagar
T-bana: till Karlaplan, utgång: Valhallavägen
Buss: nr4 till Banérgatan